Simning som träningsform

Simning är en populär sport och träningsform som inte bara tränar dina muskler utan även tränar din kondition. Det finns många fördelar med att välja simning över andra träningsformer och i texten nedan så kan du läsa om några av dessa.

Enkelt med simning

Simning är något alla kan ta sig in på, så länge man faktiskt hart lärt sig att simma förstås. Men då detta är en del av att växa upp i Sverige kan man nästan ta för givet att alla har förkunskapen som krävs. Det är heller så långt från en materialsport man kan komma, åtminstone för den som endast gör det för motion. En baddräkt eller badbyxa är ju allt man behöver och man kan hitta riktigt bra produkter för bara en liten slant.

Varierad motionsform

En av de största fördelarna med att simma är att det är en så varierad motionsform. Man kan träna alla möjliga olika muskler genom att enkelt byta mellan olika simstilar. Det är väldigt vanligt att man brukar variera mellan ryggsim, bröstsim och frisim då dessa tre stilar gör så att man tränar så många olika muskler som möjligt. Du får en bra konditionsträning om du simmar, se till att regelbundet simma så kommer du snart att se resultat av din träning.

Skonsamt för kroppen

En annan sak som är bra med att simma är att man hela tiden är i vattnet vilket är lindrande för kroppens leder och minskar allmänt slitage på kroppen. Det är också bra för personer som är överviktiga då vattnet bär deras vikt åt dem istället för joggning då de själva bär sin kropp och kan därför lätt bli utmattade. Även om du pressar din kropp och du kan bli utmattad efter en simtur så är det en skonsam form av träning som passar de flesta.

Varför inte simma?

Det finns dock också ett par nackdelar med simning som kan göra att folk väljer att inte simma. En av dessa anledningar kan vara att man bor långt ifrån badhus eller andra ställen där man kan simma som till exempel hav och sjöar. Det kan också vara simpla anledningar som att man helt enkelt inte kan simma. För den som har viljan är det dock aldrig för sent att lära sig simma oberoende hur gammal man än är.