Cykla till jobbet

Har du svårt för att komma igång med träningen så kan det vara en bra början att cykla till jobbet. Det tar så lång tid säger du, vi säger, kliv upp tidigare. Mycket handlar om planering och självklart om du har flera mil till jobbet så fungerar det inte med cykel om du inte är elitcyklist.

För många som bor i stora städer så kan det faktiskt vara smidigare att cykla till jobbet då det tar nästintill lika lång tid som med bilen. Du slipper bilköer och andra hinder som  gör att det tar lång tid att ta sig fram med bil, cykelvägar är ofta fria och det går snabbare på så sätt. Om du dessutom använder dig av elcykel så går det betydligt snabbare samtidigt som du får lite motion och framförallt frisk luft.

Med elcykel så kommer du upp i hastigheter på 25 kilometer i timmen och du måste hålla pedalerna igång för att aktivera elmotorn till cykeln så du rör på dig trots att du får hjälp av en elmotor. På vägen hem så kan du testa att cykla en elcykel utan elmotor så får du lite motstånd och verkligen kan få dig ett ordentligt träningspass så att kanske till och med svetten tränger fram lite. En dusch hemma och du kan börja med middagen med ett gott samvete.